Universiteitsweg 1 De Bilt
T: 030 - 2317877

Openingstijden

wo t/m vr van 9.30 tot 18.00,

za van 8.30 tot 16.00 uur,

zo t/m di gesloten

Elk najaar in het assortiment: lamsvlees van de buren. Nu 7 oktober 2017

In de omgeving van onze boerderij onderhouden schapen de weiden. In het voorjaar worden ook daar lammetjes geboren. De lammeren groeien op en dartelen lekker in de wei. De beesten waar niet verder mee gefokt gaat worden, worden in het najaar geslacht. Het vlees is vanaf september in de boerderijwinkel beschikbaar voor de verkoop. Omdat er enkel in het najaar wordt geslacht, is het lamsvlees een echt seizoensproduct.

Ons assortiment:

Lamsbout 19.50/kg Lamsschouder 17.50/kg Stoofvlees
Lamskotelet 22.90/kg Spareribs 16.00/kg Lamsgehakt 11.50/kg
Schenkel 12.95/kg    

Koop een lam

Voor de liefhebbers van lamsvlees is het mogelijk om een half lam te bestellen. Dit is niet alleen voordeliger in prijs maar u kunt ook zelf de poties bepalen. Het lam wordt dan vers geslacht aangeleverd in een doos en u kunt deze dan verpakken en invriezen naar eigen inzicht. Geef uw bestelling op tijd aan ons door via het online bestelformulier en wij houden u op de hoogte wanneer er weer lammeren naar de slacht gaan. Wij zorgen voor een mooi pakket smakelijk lamsvlees. Dat wordt weer puur genieten!

Wat krijgt u als u een 1/2 lam besteld?:

  • Lamsbout (heel of in ongeveer 8 lamsboutlapjes)
  • Schouder (heel of in lapjes)
  • 2 lamsschenkels (voor en achterzijde)
  • nekkoteletten
  • rugkoteletten (de hele rug kan verdeeld worden in koteletten of 2 lamsrack)
  • gehakt
  • orgaanvlees 

 

Eten=Weten:

  • Lamsvlees is vlees van lammeren ouder dan 3 maanden en jonger dan 1 jaar. Ouder vlees heeft een veel sterkere smaak. Zuiglam is vlees van lammeren jonger dan 3 maanden.
  • Het Texelse schaap is het bekenste ras in Nederland. Het vlees heeft een mooie structuur, genoeg vet en een goede smaak.
  • Schapen staan het hele jaar door in de wei en kiezen zelf wat ze eten. Ze worden niet bijgevoed.