Universiteitsweg 1 De Bilt
T: 030 - 2317877

Openingstijden

wo t/m vr van 9.30 tot 18.00,

za van 8.30 tot 16.00 uur,

zo t/m di gesloten

Zomerse Biltse biefstuksalade

Heerlijk fris en snel op tafel: zomerse Biltse biefstuksalade
Heb jij met dit warme weer ook zin in frisse salades, maar sta je liever niet te lang in de keuken? Probeer dan dit recept voor een frisse, zomerse biefstuksalade. Smullen geblazen!
 

Ingrediënten

·       2 courgettes

·       2 rode uien

·       4 el balsamicoazijn

·       2 el milde olijfolie

·       2 biefstukken

·       1 tl grof zeezout

·       ½ limoen

·       75 g rucola

 

Zomerse Biltse biefstuksalade


Bereiding:

1.    Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken (of gebruik een kaasschaaf) en halveer de uien. Meng de azijn en olie tot een dressing. Bestrijk de courgette, ui en biefstuk met de helft ervan. Gril de courgette in de grillpan aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met het zeezout en peper.

2.    Pers de limoen uit en besprenkel de courgette met het sap. Gril de biefstuk in 5 min. rosé. Gril ondertussen de ui bruin en gaar. Snijd de courgette in stukken van 3 cm, de ui in parten en de biefstuk in dunne plakken.

3.    Doe de rucola in een schaal en verdeel de courgette, ui en biefstuk. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer direct.

Tip:

De salade wordt heerlijk fris als je er wat fijngesneden munt over strooit.