Universiteitsweg 1 De Bilt
T: 030 - 2317877

Openingstijden

wo t/m vr van 9.30 tot 18.00,

za van 8.30 tot 16.00 uur,

zo t/m di gesloten

Worteltaart met boerenkaas

Heeft u ook worteltjestaart? Jawel, wij wel! Vegetarische taart zelfs, geschikt als hoofdgerecht, maar ook heerlijk bij de lunch. Dus zeker niet vies!

Voor het deeg:

  •     200 gram volkorenmeel *
  •     75 gram koude boerenboter *
  •     100 gram boerenkwark *
  •     2 theelepels zout *
  •     ca. 3 eetlepels koud water

Voor de vulling:

  •     400 gram wortel *
  •     150 gram geraspte belegen boerenkaas *
  •     2 dl (boeren)zure room of boerenyoghurt *
  •     1 dl boerenmelk *
  •     3 eieren *
  •     3 theelepels kerriepoeder
  •     1-2 theelepels vers geraspte gemberwortel
  •     3 takjes koriander, fijngeknipt
  •     1 takje koriander
  •     zout *
  •     peper

* ingrediënten verkrijgbaar bij Landwinkel De Hooierij

Worteltaart met boerenkaas

Bereiding:

Meng het volkorenmeel met het zout in een kom. Voeg de in stukjes gesneden boerenboter toe en roer tot een kruimelige massa ontstaat. Doe de boerenkwark en het water erbij en meng de massa snel met koele hand tot een samenhangend geheel (niet kneden!). Dek de kom af en laat het deeg 2 uur rusten in de koelkast. Neem de kom uit de koelkast en laat het deeg een uur op kamertemperatuur komen. Rol het deeg vervolgens uit en bekleed de ingevette bakvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en zet de vorm met het deeg in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Maak de wortel schoon en rasp ze grof. Houd drie eetlepels geraspte wortel achter. Meng de rest van de wortel met de geraspte boerenkaas en de fijngeknipte koriander. Verdeel het wortelmengsel over de deegbodem. Klop de eieren los met de zure room, melk, peper, zout, kerriepoeder en geraspte gember. Schenk het eimengsel over de vulling. Bak de taart, een richel onder het midden, gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven van 200-220 °C, gedurende circa 35 minuten. Verdeel de laatste 3 minuten de achtergehouden wortelrasp over de taart. Garneer de taart met een takje koriander.

Variatie:

  •     Wil je snel klaar zijn, bereid deze taart dan met behulp van een blikje pizzadeeg uit de koeling, diepvriesplakjes voor hartige taart of met een pak hartige taartmix.

Dit heerlijke recept komt van Boerderij Zuivel.