Universiteitsweg 1 De Bilt
T: 030 - 2317877

Openingstijden

wo t/m vr van 9.30 tot 18.00,

za van 8.30 tot 16.00 uur,

zo t/m di gesloten

Pompoensoep

Vegetarisch. Heerlijk als voorgerecht of gewoon bij de lunch.

Ingrediënten (voor ongeveer 1,5 liter soep):

  •     1 pompoen *
  •     1 1/2 à 2 uien *
  •     1 winterwortel *
  •     2 tl rozemarijn *
  •     1 l water
  •     Kruidenzout *
  •     1 bakje crème fraiche *

* ingrediënten verkrijgbaar in Landwinkel De Hooierij

 

Pompoensoep


Bereiding:

  •     Pompoen in stukken snijden, de draden en pitten verwijderen (de pitten kun je eventueel nog roosteren).
  •     Ui en wortel in stukken snijden
  •     Water met kruidenzout aan de kook brengen en stukken pompoen, wortel en ui toevoegen. Weer aan de kook brengen en 40 minuten zachtjes laten koken.
  •     Laat even afkoelen en vervolgens met de staafmixer een mooie gladde soep maken.
  •     Nog even terug in de pan en even koken.
  •     Op smaak brengen met peper en zout. Eventueel wat tabasco.
  •     Serveren met eetlepel crème fraiche of zure room.
  •     Ter garnering eventueel blaadjes koriander, peterselie of munt. Of geroosterde pompoenpitten.

Variaties:

  •     Doe wat noorse garnalen in de soepkommen- of borden.
  •     Voeg een halve spaanse peper (ontdaan van pitjes en zaadlijsten) toe voor meer pit.
  •     Of doe wat gembersiroop door de soep.
  •     Serveer er kruidige soepstengels bij.