Universiteitsweg 1 De Bilt
T: 030 - 2317877

Openingstijden

wo t/m vr van 9.30 tot 18.00,

za van 8.30 tot 16.00 uur,

zo t/m di gesloten

Appelflappen met scharrelroom

Wat dit recept zo bijzonder maakt is de heerlijke Landwinkel scharrelroom.

Ingrediënten:

  •     8 plakjes bladerdeeg
  •     2 (zoet)zure appels *
  •     6 eetlepels scharrelroom *
  •     sap van ½ citroen
  •     1 zakje vanillesuiker
  •     3 eetlepels rozijnen
  •     2 eetlepels geschaafde amandelen of stukjes noten
  •     ½ theelepel kaneel
  •     1 eetlepel custardpoeder
  •     suiker om te bestrooien

* ingrediënten verkrijgbaar bij Landwinkel De Hooierij

 

Appelflappen met scharrelroom

Bereiding:

  •     Verwarm de oven voor op 200°C.
  •     Leg de plakjes bladerdeeg, met de folie onder, op het aanrecht of een plank. Laat ze 5 minuten ontdooien.
  •     Schil de appels, verwijder de  klokhuizen en snijd in kleine stukjes.
  •     Roer er het citroensap, de vanillesuiker en de rozijnen door de appelstukjes.
  •     Laat de appelblokjes op laag vuur onder regelmatig omscheppen in ca. 5 minuten halfgaar worden.
  •     Roer van het vuur af de geschaafde amandelen, de kaneel, de scharrelroom en de custardpoeder door de appels.
  •     Maak de randen van de bladerdeeg nat met een kwastje met koud water.
  •     Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe.
  •     Druk de zijnaden met de tanden van een vork goed op elkaar.
  •     Bestrijk de bovenkant van de flappen met wat water en strooi er suiker over.
  •     Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de flappen.
  •     Bak de appelflappen in ca. 20 minuten goudbruin in de onderkant van de over.
  •     Serveer ze warm, lauwwarm of koud.