Universiteitsweg 1 De Bilt
T: 030 - 2317877

Openingstijden

wo t/m vr van 9.30 tot 18.00,

za van 8.30 tot 16.00 uur,

zo t/m di gesloten

Activiteiten op en rond de boerderij

Op de boerderij is altijd wat te beleven. Er worden kalfjes geboren, de koeien moeten worden gevoerd, de hond heet je welkom op het erf en misschien is er wel tijd voor een rondleiding. Ieder jaar organiseren wij een aantal vaste activiteiten. Voor de exacte datum moet je het nieuws op deze website in de gaten houden of je aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Terugkerende activiteiten zijn:

  • De Boer-gondische markt 

Op zoek naar leuke uitjes? Zet dan nu de eerstkomende Boer-gondische markt van Landwinkel De Hooierij alvast in uw agenda. Landwinkel De Hooierij organiseert deze activiteit voor jong en oud op het erf en in de winkel. Zo is onze Boer-gondische markt inmiddels een begrip in de regio. De Boer-gondische markt is de ideale plek voor fijnproevers en bewuste eters. Kom lekker eten en drinken, kennis opdoen en de sfeer van het platteland opsnuiven.
Het leukste uitje in de buurt: de Boer-gondische markt

Smaakvolle, eerlijke en unieke producten op één erf.

Bij elke Boer-gondische markt is telkens een flink aantal deelnemende partijen aanwezig die u op het erf kunt ontmoeten, variërend van leveranciers van rundvlees, olijfolie, eigengemaakte jam en chutneys tot en met ganzenvlees, keramiek en versgemaakte soepen. En nog veel meer! Laat u verrassen! De toegang is gratis.
De volgende Boer-gondische markt vindt plaats op zaterdag 29 oktober 2016!

  • De 2de hands kinderkledingmarkt van de De Bilt

Sinds 2006 organiseren wij de 2de hands kinderkledingmarkt van De Bilt. In het voorjaar een markt en in het najaar een markt. Tijdens de kinderkledingmarkt bieden particaliere deelnemers tweedehands kinderkleding, schoenen en speelgoed aan. De markt start om 10.00 uur en om 13.00 uur ruimen we de spullen weer op. De lokatie is het erf van boerderij Nieuw Bureveld / landwinkel de Hooierij aan de universiteitsweg 1 in De Bilt.

Hier kunt u kijken wanneer de eerst volgende kinderkleding markt is.

Kinderkledingmarkt op het erf

Op het erf staan kraampjes waarbij pariculieren zelf hun eigen kinderkleding en speelgoed verkopen. Het is tegenwoordig heel gewoon om je kinderkleding 2de hands te kopen. Op de 2de hands kinderkledingmarkt van de Bilt koop je voor een leuke prijs jongens en meisjes kleding in alle maten en merken. De 2de hands kinderkledingmarkt heeft een duidelijke regionale functie en wordt zeer goed bezocht.

  • Koeien in de wei

De leukste activiteit van het jaar is kort maar vrolijk. In de winter staan onze koeien voor ongeveer 4 maanden binnen. De stal staat dan vol met koeien en er is dan een knusse, warme sfeer in de koeienstal. Maar als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen en het gras weer gaat groeien dan worden de koeien onrustig. Ze willen naar buiten!.

Koeiendans

Ieder jaar nodigen wij het publiek uit om te komen kijken bij de dag dat de koeien naar buiten gaan. Bij deze eerste keer dansen de koeien in de wei. Het zonlicht, de wind, de ruimte en de kleuren maken dat de koeien gekke bokken sprongen maken. Dit is een vrolijk gezicht en leverd leuke plaatjes op. U bent welkom achter de omheining.

  • Boer-Gondische aanschuiftafel

In samenwerking met www.foodnmood.nl 

Neem contact op om te informeren wanneer de volgende aanschuiftafel is.

  • Opendag zorgboerderij

Landwinkel De Hooierij is onderdeel van zorgboerderij Nieuw Bureveld.
Boerderij Nieuw Bureveld is een agrarisch bedrijf met jongvee opfok voor een melkveebedrijf en vleeskoeien. Vier dagen in de week worden de agrarische werkzaamheden gecombineerd met de zorgboerderij. Mensen met een zorgvraag krijgen hier passende dagbesteding oftewel een werkplek. De hulpboeren, zoals wij ze noemen, helpen mee met de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij en iedereen krijgt de gelegenheid om dat naar zijn eigen kunnen te doen.

Opendag zorgboerderij

In de maand juni is de landelijke opendag van zorgboerderijen. Deze dag wordt georganiseerd om mensen kennis te laten maken met de zorgboerderij, de hulpboeren en de werkzaamheden op de boerderij. Er is een rondleiding en ook tijd voor een kopje koffie.