Universiteitsweg 1 De Bilt
T: 030 - 2317877

Openingstijden

wo t/m vr van 9.30 tot 18.00,

za van 8.30 tot 16.00 uur,

zo t/m di gesloten

 

Boer-Gondische Markt op zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 17.00 uur .................

kom beleven, proeven en genieten bij de Landwinkel De Hooierij in De Bilt.

Op zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 17.00 uur vindt er een Boer-Gondische markt plaats op het erf van de boerderij bij Landwinkel De Hooierij aan de universiteitsweg 1 in De Bilt. Een gezellige markt met diverse kramen strekt zich uit over het erf van de boerderij. De boerderijwinkel met vlees, biologische- en streekgebonden producten is de hele dag open. Kinderen kunnen zich vermaken op de boerderij, bij het springkussen en met een leuke speurtocht. Het boerderijterras voorziet iedere bezoeker met lekkere trek van een hapje en drankje. Parkeren en toegang tot de Boer-Gondische markt is gratis.

 

Welkom bij Landwinkel De Hooierij

Landwinkel De Hooierij is de boerderijwinkel gevestigd in de voormalige hooiberg op het erf van zorgboerderij Nieuw Bureveld. De familie Wismeijer-Stelling runt hier een bijzondere boerderij en boerderijwinkel met een groot assortiment biologische- en streekgebonden producten. Het rundvlees komt direct van onze Biltse Blauwe koeien. Sinds 2015 runt tuinderij de Groene Steen de moestuin op het erf. Daardoor worden de groentes vanuit eigen tuin direct in de boerderijwinkel aangeboden. Vers, puur en eerlijk. Educatie en zorg staan hoog in het vaandel bij zorgboerderij Nieuw Bureveld. Boer Dirk-Jan ontvangt dagelijks mensen met een zorgvraag, die mee helpen met de werkzaamheden op de boerderij. Boerin Martine verzorgt de educatie aan basisscholen in de voor- en najaar.

 

De Boer-Gondische markt

De Boer-Gondische markt is met zekerheid bijzonder te noemen. Er wordt in de maanden voorafgaande aan de Boer-Gondische markt veel werk verricht om er een feest van te maken die wij met volle teugen met u willen vieren. U vindt er een divers aanbod aan kramen. Heerlijk biologische olijfolie en Hollandse wilde ganzenvlees. Een grote kraan met jam en chutney, heerlijk taarten, boerenkaas, brood van de Veldkeuken, allemaal lekkers om zelf mee te koken. U kunt genieten bij het kampvuurtje op het boerderijterras een lekker kopje koffie met gebak, een smaakvolle eigen biltse hamburgers, pannenkoeken direct van het vuur gecombineerd met een heerlijk drankje.

 

Het is herfst en de boerderij is weer vol in bedrijf. Na 2 seizoenen buiten in de wei, staan de meeste koeien op de boerderij weer binnen. Dit geeft weer een gezellige sfeer en warmte in de stal. Kom een kijkje nemen in de diervriendelijk potstal, in de groentetuin en bekijk onze nieuwe samenwerking met landgoed Sandwijck en de brandrode runderen.  De familie Wismeijer-Stelling nodigt u graag uit om op 28 oktober samen met uw gezin, partner, kleinkinderen en vrienden te komen genieten van deze prachtige plek en alles wat de boerderij te bieden heeft.

 

Bijzonder Boer-Gondische zaterdag

De Boer-Gondische markt vindt plaats op zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren. De parkeerruimte is beperkt dus we adviseren u om met de fiets te komen of het openbaar vervoer (uitstappen bij Tunneltje De Bilt en dan 200 meter lopen). De eventuele auto's kunt u parkeren aan de overkant van de boerderij of bij Tuincentrum Ranzijn. Het belooft een sfeervol, informatief en gezellige dag te worden! U kunt onze website en Facebook pagina in de gaten houden voor het laatste nieuws over de Boer-Gondische markt en de gebeurtenissen op de boerderij.